Чергова цікавинка до вашої скарбнички. Це симбіоз природи і людської діяльності, це тандем фауни і геніальної архітектурної думки. Це внутрішнє і зовнішнє озеленення 2 в 1.

Американський дизайнер Тревіс Прайс, який є співробітником агентства Hayes Residence, представив незвичайний «зелений» проект, який наочно демонструє, що в XXI столітті для того, щоб побудувати будинок, зовсім не обов'язково викорчовувати дерева, якщо такі є на території потенційного будівельного майданчика.

Геніальний тандем природи і архітектурної думки

Концепти дизайнера, є, безумовно, авторською, а не серійною роботою, пропонують використовувати ці рослини, що «заважають», для дизайну внутрішнього приміщення і зовнішніх просторів.

Концепти дизайнера з природою

Домогтися зазначеного результату дуже просто, - вважає дизайнер, - для цього достатньо лише розробити план будинку так, щоб він обступав рослини.

Архітектурна думки з природою і план будинку

При цьому рослини, які опинилися посеред хати, повинні бути поміщені в два отвори - один в стелі, а інший у підлозі будинку. Даний простір екранується склом, що дозволяє створити ефект акваріума. Таким чином, дерево продовжує рости вже посеред хати.

Американський дизайнер Тревіс Прайс

На перший погляд може здатися, що такий «показний гуманізм» не практичний і дурний, однак це зовсім не так. Подібний підхід відкриває нові кордони в області дизайну. Всередині будинку стовбури дереві можуть бути поміщені в «акваріуми», на його веранді, вони можуть стати імпровізованими колонами. Все це виглядає досить незвично і приємно. Не варто забувати і про те, що «пропустивши» дерева через житловий простір, над дахом будинку розкинеться розкішна зелена грива рослини. Таке нестандартне озеленення напевно здасться привабливим для більшості відвідувачів будинку.

Архітектурної думки з природою

Тревіс Прайс представив одразу кілька проектів і зазначив, що його творіння не є зразком, він лише хотів створити загальну концепцію дизайну. Насправді щось подібне може створити будь-який архітектор. Кілька подібних будинків уже з'явилися в США.

За матеріалами 25UA

Головна
> Новини
> Геніальний тандем природи і архітектурної думки
Замовити послугу