Очистка дахів восени – актуальна і затребувана послуга, що є важливим етапом у підготовці комерційного об’єкту, котеджу, житлового будинку тощо до зимового періоду.

Основна функція покрівлі - захист будівлі від впливу зовнішніх чинників: опадів, вітру і т.і., а отже і догляд/очищення за дахом має бути якісним та своєчасним.

Перелік необхідних робіт на дахах восени.

  • Профілактичний огляд покрівлі і оцінка її поточного стану.
  • Очистка покрівлі від бруду (сміття, опалого листя, пташиного посліду, пилу).
  • Частковий ремонт /часткова заміна покрівлі (за наявності дефектів верхнього слою: будь-яких тріщин, відривів, заглиблень).
  • Перевірка швів на герметичність.
  • Чистка ливнівок, водостоків.

Осінні роботи на даху: очистка водостічних та дренажних систем

Очистка водостоків і дренажних систем є одним з найважливіших етапів робіт на даху. Оскільки опади потрапляють безпосередньо на дах, вода повинна швидко і безпечно відводитися через дренажну систему. У той час як дахи з вираженим схилом можуть «покладатися» на гравітацію при переміщенні води, пласкі дахи потребують допомоги зливних систем. Сучасні комерційні будівлі часто мають пласкі або низькі похилі дахи, які вимагають спеціальних водостічних рішень, таких, як внутрішні стоки і резервуари для збору води.

Існує думка, що пласкі дахи повністю рівні, але, насправді, вони спроектовані з невеликим ухилом. Архітектори та інженери-будівельники додають поле для створення позитивного дренажу. Цей невеликий схил буде направляти воду до водостоків, що знаходяться в центрі даху або з однієї сторони. Позитивний дренаж повинен дозволити воді стекти з даху через 24-48 годин після того, як дощ припиниться. Архітектори також повинні враховувати вагу води на даху, в тому числі поблизу водозбірних площ. Вода додає значну вагу будівлі, особливо якщо стоки забиті або погано реалізовані. Зібрана вода може навіть призвести до обвалу покрівлі, якщо вода застоюється.

Тому восени особливо ретельно потрібно доглядати за системами зливу, адже осіннє листя і вітер створюють ідеальні умови для засмічення водостоків.

Осінні роботи на даху: очистка водостічних та дренажних систем

Технічне обслуговування дренажної системи.

Власники будівель повинні на регулярній основі забезпечити обслуговування дренажних систем. Один-два рази на рік дренажні системи повинні бути перевірені і очищені. Крім того, якщо будівля знаходиться в районі, де є багато дерев, що скидають листя щоосені, то одна з планових чисток повинна бути проведена в кінці осені, коли система збере найбільшу кількість сміття.

Як це робимо ми.

Видаляється все сміття з даху і зливається вода. Перевіряється швидкість дренажу. Далі спеціалісти «ІНВАЙТ» перевіряють безпечність та функціональність зливних екранів та ринв (водостічних труб), чи безпечно вони направляють воду.

Будь-які дерева або інші елементи ландшафту, які знаходяться поруч з дахом, що обслуговується, повинні бути підстрижені.

Етапи очистки зливної системи.

  • 1. Очистка простору на даху. Прибрати увесь бруд, гілки та листя і сміття, які можуть бути навколо водостоку. Це запобігатиме потраплянню сміття в каналізацію під час очищення.
  • 2. Перевірка зливу. Зняти зливний купол даху відповідно до інструкцій виробника. Оцінити ступінь забрудненння/засмічення. Обережно видалити будь-який бруд з каналізації. Вилити трохи води в каналізацію, щоб визначити, в якій мірі злив все ще засмічений. При необхідності використати трубчасту змійку для очищення.
  • 3. Очистка зливу. Для очищення краще використовувати жорстку щітку, щоб видалити залишки бруду або нарости з боків зливного отвору. Наступний етап - запуск шлангу, щоб змити залишки сміття. Завершити очистку прикріпленням зливного куполу.

Осінні роботи на даху: очистка водостічних та дренажних систем

Головна
> Новини
> Осінні роботи на даху: очистка водостічних та дренажних систем
Замовити послугу