Як часто ми замислюємося про те, наскільки чистими є поверхні дверних ручок, поверхонь в туалетних кімнатах, поручнів у транспорті і т.ін. Погодьтеся, у кожного з нас думка про рівень чистоти поверхонь, до яких ми торкаємося протягом дня, буває достатньо регулярно. В цілому, в світі, і в індустрії чистоти, зокрема, є маса рішень, які допомагають вирішити питання гігієни поверхонь на різних рівнях. Однак, як і будь-який інший ринок, клінінговий не стоїть на місці, він постійно зростає і розвивається, приймаючи нові виклики сучасності.

Сенсорні точки, що самоочищуються, NanoSeptic: нанотехнології на варті світової чистоти і гігієни

Як показують різні світові дослідження, понад 89% респондентів не вірять у чистоту поверхонь у туалетних кімнатах, при цьому більше 60% опитаних людей до дверей в громадських місцях, а також в туалетних кімнатах намагаються торкатися не руками, а яким-небудь іншим чином.

Це питання не давало спокою і двом розробникам абсолютно інноваційної розробки на ринку чистоти і гігієни, заснованої на матеріалах NanoTouch, Марку Сіссон і Деннису Хаккмайер з Вірждініі.

Велике відкриття як наслідок звичайного спостереження

Ця пара підприємців, які були близькими друзями, одного разу в 2012 році зустрілися в одному з міських ресторанів і під час обіду почали спостерігати за поведінкою відвідувачів закладу.

«Ми зробили кілька цікавих висновків, - сказав Сіссон, - Молода мати витирала свій столик дезинфікуючою серветкою, а потім очистила руки свого малюка атісептиком. Тим часом, офіціантка поруч виробляла очищення столів. І то, як вона це робила і чим, виглядало, як брудна тканина для посуду. Крім того, ми також спостерігали за клієнтом, який, входячи в ресторан, чхнув, прикрившись рукою, а потім взявся за ручку дверей».

Чоловіки прийшли до деяких важливих висновків, спостерігаючи за практикою роботи персоналу і поведінкою відвідувачів.

«Спочатку ми зрозуміли, що люди стурбовані чистотою із абсолютно поважних причин, - продовжує Сіссон, - Але очищення недостатньо. Необхідно забезпечити відчуття безпеки для відвідувачів».

Таким чином, двоє фахівців поринули в розробку матеріалів, що забезпечують чистоту областей, до яких торкаються люди. Будучи фахівцями в галузі матеріалознавства, вони багато років працювали з представниками суміжних областей: нанотехнологій, передового виробництва.

На розробку асортименту матеріалів NanoSeptic у підприємців пішло близько п'яти років. Усі проведені в ході розробки випробування підтверджують, що винайдені матеріали здатні вбивати бактерії, віруси і гриби на постійній основі без використання хімічних речовин, розбавлених отрут або важких металів. Виготовлені вони з міцної тканини з поліефірним покриттям з нанесенням спеціального клею, який, як кажуть, прилипає до більшості поверхонь і, практично, не залишає слідів при видаленні.

Сенсорні точки NanoSeptic, що самоочищуються

Який же у них принцип дії?

«Вони живляться від світла і використовують мінеральні нанокристали для створення реакції окислення, яка сильніша від відбілювача, - розповідає Сіссон, - Це означає, що поверхня постійно окислює органічні забруднювачі».

У матеріалів також є можливість працювати в режимі 24/7, так як реакція окислення живляться від будь-якого видимого світла. Це включає в себе лампу розжарювання, флуоресцентне і світлодіодне світло, в той час, як нанокристали створюють сильний статичний ефект в мікроскопічному масштабі, щоб вловлювати органічні забруднюючі речовини навіть при відсутності світла.

До того, як на ринок вийшли перші продукти NanoSeptic, було проведено великі дослідження, щоб переконатися, що вони дійсно працюють.

«Наші продукти пройшли дев'ятимісячний процес перевірки радою університетських вчених, - сказав Сіссон, - Усі випробування проводилися в незалежній лабораторії, що підтримує FDA / EPA, з використанням різних протоколів, включаючи тест JIS 2801 на антимікробну ефективність».

Крім того, закордонні дистриб'ютори провели власні випробування, щоб задовольнити конкретні нормативні вимоги. Організації, які незалежно підтвердили ефективність розробок за кордоном: Корейський науково-дослідний інститут і Дослідницька лікарня короля Абдулазіза в Саудівській Аравії.

У Саудівській Аравії тестування проводилося проти штаму коронавірусу, який був причиною спалаху MERS. Під час випробувань мільйон вірусних клітин вводили на поверхню NanoSeptic. Вони були знищені менш ніж за 30 хвилин.

Конкретні сектори використання

Самоочищающиеся сенсорные точки на двери NanoSeptic: нанотехнологии на страже мировой чистоты и гигиены

Поверхні (скіни) NanoSeptic, що самоочищуються, є першими в світі розробками подібного роду дії і застосування.

Розробники визнають, що поверхні NanoSeptic володіють деякими технологіями, що дозволяють очищати і такі поверхні, як скло та екстер'єри будівлі. Вони призначені, в першу чергу, для руйнування органічних забруднень, які депонуються людським дотиком.

Більшість поверхонь NanoSeptic прослужать до 12 місяців, хоча в особливо інтенсивних зонах руху скіни, можливо, доведеться міняти частіше, зазвичай кожні 30-90 днів. Матеріали NanoSeptic найкраще працюють на плоских, трубчастих і однорідних поверхнях і в даний час доступні у вигляді покриттів, що самоочищуються, для дверних ручок плюс переносні килимки для використання на прилавках, піддонах і туалетних кімнатах і ванних кімнатах.

«Наша мета - не створювати стерильного світу. Ми просто робимо світ чистішим, і екологічнішим, - говорить один із розробників системи Хаккмайер, - Ми спочатку розробили ці поверхні для лікарень, так як відчували, що їхня цінність буде полягати в забезпеченні чистотою та гігієною медичних установ. Однак ми швидко отримали запити від керівників комерційних структур, які бачили наші продукти в якості способу покращення сприйняття цінності їхніх об'єктів. У підсумку наші розробки допомогли зробити дійсно чистіше і фактично, і візуально поверхні. Клієнти і орендарі високо оцінили ефективність розробок і це дуже високий для нас показник».

Сенсорні точки на дверях NanoSeptic що самоочищуються,: нанотехнології на сторожі світової чистоти і гігієни

За його словами, поверхні можна використовувати, практично, в будь-якому місці: будь то школа, медичний заклад або комерційний чи торговий об'єкт, поверхні NanoSeptic допомагають досягти головної цінності - довіри з боку клієнтів.

Головна
> Новини
> Сенсорні точки, що самоочищуються, NanoSeptic: нанотехнології на варті світової чистоти і гігієни
Замовити послугу